Cara memohon pasport Jerman

Undang-undang ini menghendaki warganegara antarabangsa untuk meninggalkan kewarganegaraan mereka untuk memohon satu di Jerman. Pengecualian dibuat untuk warga EU dan Switzerland. Kanak-kanak yang dilahirkan ke negara asal dan antarabangsa secara automatik menerima kewarganegaraan Jerman. Selepas kewarganegaraan diberikan, orang itu layak menerima pasport Jerman. Satu lagi cara mendapatkan kewarganegaraan adalah tinggal di Jerman untuk sekurang-kurangnya 8 tahun. Di samping itu, kanak-kanak antarabangsa yang tinggal di negara ini untuk sekurang-kurangnya 8 tahun diberi kewarganegaraan secara automatik dan boleh memohon Pasport Jerman.

Pakar undang-undang Jerman kami boleh membantu anda dengan prosedur permohonan kewarganegaraan dan membantu anda menubuhkan perniagaan di Jerman.

Syarat untuk mendapatkan pasport Jerman

Kebanyakan warga antarabangsa memohon kewarganegaraan di Jerman selepas tinggal dan bekerja di sana untuk tahun 8. Untuk mendapatkan pasport kebangsaan, orang itu perlu memohon permit kerja atau kediaman. Di samping itu, terdapat beberapa keperluan lain untuk mendapatkan kewarganegaraan Jerman:

  • pendapatan tetap memastikan bahawa orang itu bersandar dan tidak perlu merayu untuk faedah sosial;
  • keberanian dalam bahasa Jerman;
  • bersumpah untuk menghormati Perlembagaan negara.

Jika warganegara antarabangsa berkahwin dengan orang Jerman, dia boleh mendapatkan kewarganegaraan dalam tahun 2 dari tarikh perkahwinan dan selepas tinggal di Jerman untuk tahun 3

Cara mendapatkan kewarganegaraan Jerman melalui penaturalisasian

Naturalisasi adalah cara lain untuk mendapatkan kewarganegaraan. Seorang warganegara antarabangsa perlu memenuhi beberapa syarat untuk memanfaatkan prosedur ini:

  • Bekerja / tinggal di Jerman untuk sekurang-kurangnya 8 tahun;
  • mempunyai perwakilan undang-undang;
  • mempunyai permit kediaman;
  • mempunyai pengetahuan mengenai sistem undang-undang di Jerman;
  • berkas jenayah yang bersih.

Antarabangsa yang telah mengikuti kursus dalam integrasi layak mendapat kewarganegaraan selepas tahun 7. Bersama dengan kewarganegaraan, pemohon juga menerima sertifikat istimewa dan boleh mengajukan permohonan paspor Jerman.

Sekiranya anda memerlukan lebih banyak maklumat bagaimana untuk mendapatkan kewarganegaraan Jerman dan menubuhkan syarikat di Jerman, pakar tempatan kami dalam penubuhan perniagaan tersedia untuk membantu anda.

hubungi butang pakar